ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков повідомив про затримання мера Дебальцевого

Саме він організовував проведення "референдуму" про створення ДНР і допомагав виставляти блокпости сепаратистів

Аваков повідомив про затримання мера Дебальцевого
Фото: Vyacheslav Abroskin

У Світлодарську Донецької області МВС спільно з СБУ затримали міського голову Дебальцевого Володимира Проценка, який переховувався з липня 2014 року.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"Раніше його дружина заявила, що його викрали невідомі особи, і за її заявою було порушено кримінальне провадження за ст.146 КК України. Однак правоохоронним органам було відомо, що безпосередньо він організовував проведення референдуму про створення ДНР, брав участь у створенні так званої Дебальцевської народної дружини, організовував блокпости сепаратистів", - написав міністр.

Після звільнення Дебальцевого мер Проценко зник, імітуючи своє викрадення. Кілька днів тому він з'явився в місті Дебальцеве і заявив, що він міський голова і приступає до виконання своїх службових обов'язків, повідомив Аваков.

Крім того, 22 січня Проценко спробував дестабілізувати роботу державних установ міста, посіяти паніку серед жителів, заявивши, що місто оточене.

Нагадаємо, останніми днями бойовики обстрілюють Дебальцеве. Так, зокрема, 19 січня через обстріл у місті загинуло троє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram