ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати Савченко подали клопотання про припинення кримінальної справи

Голодування української льотчиці триває вже 37 діб

Адвокати Савченко подали клопотання про припинення кримінальної справи

Адвокати української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої у причетності до вбивства російських журналістів, звернулися до Слідчого комітету РФ з клопотанням про припинення кримінальної справи проти неї. Про це написав адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці у Твіттері.

"Сьогодні подано клопотання захисту про припинення кримінальної справи проти Надії Савченко", - написав Фейгін.

Другий адвокат, Микола Полозов, зазначив, що Слідчий комітет повинен відповісти протягом трьох днів. Приводом для клопотання є алібі Савченко і відсутність у суду доказів її причетності.

Окрім того, захист українки звернувся в Басманний суд Москви зі скаргою на бездіяльність СК. Суд повинен розглянути скаргу до 26 січня - саме цього дня відкривається сесія ПАРЄ, і Савченко можуть звільнити як євродепутата від України.

"Надія, не дивлячись на стан здоров'я і голодування, хоче особисто бути на засіданні, про що написала заяву в суд", - додав на своїй сторінці у Твіттері Полозов.

Нагадаємо, Надія Савченко перебуває під вартою в РФ з липня минулого року, її звинувачують у причетності до вбивства на Донбасі двох журналістів ВДТРК.

З 13 грудня українка оголосила голодування і заборонила застосовувати до себе насильницьке годування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram