ГоловнаСуспільствоВійна

Центр АТО розробив план порятунку "кіборгів", - АП

Усіх поранених евакуювали, а в бійців в аеропорту достатньо зброї

Центр АТО розробив план порятунку "кіборгів", - АП
Фото: www.62.ua/страница на Facebook Вячеслава Гуменного

В Адміністрації президента повідомили пікетникам на Банковій, що всіх поранених "кіборгів" евакуювали, а зброї в бійців достатньо. Про це заявив заступник керівника головного департаменту безпеки і оборони Адміністрації президента Олексій Покотило, повідомляє Укрінформ.

"Дійсно, ситуація зараз навколо аеропорту дуже складна. Тривають бої. Ті втрати, про які ви знаєте, залишаються такими самими. Наразі більше втрат немає", - сказав він, уточнивши, що загинув один боєць і 11 поранені.

Покотило зазначив, що всіх поранених "кіборгів" евакуйовано: "Усі ті поранені, які є, вони перебувають у лікувальних закладах. Надається їм допомога. Стан здоров'я - стабільно важкий, але передумов, що є якась загроза життю, немає".

Він також зазначив, що в зону аеропорту дуже важко доправити зброю, втім, за його словами, зброї в бійців достатньо. Представник АП повідомив, що "кіборгам" відправили підмогу, втім у цьому питанні є "певна проблема".

Крім цього, за його словами, в центрі АТО розроблено план порятунку "кіборгів".

Після спілкування з Покотилом люди, які пікетували Адміністрацію президента через ситуацію в Донецькому аеропорту, почали розходитися. Їхати в резиденцію президента в Козинцях активісти також передумали.

Раніше в п'ятницю волонтерський рух "Повернись живим" закликав допомогти "кіборгам", які зараз ведуть запеклі бої за Донецький аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram