ГоловнаСуспільствоВійна

Троє кримінальників намагалися продати бойовикам "кіборга" з Донецького аеропорту

Бандити знущалися над українським бійцем два дні

Троє кримінальників намагалися продати бойовикам "кіборга" з Донецького аеропорту
архивное фото
Фото: Сергей Лойко

Троє жителів Донецької області з кримінальним минулим викрали українського військового, який повернувся із зони АТО у відпустку, і намагалися його продати бойовикам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"В один із секторів зони проведення антитерористичної операції надійшла інформація про затримання цивільними особами бійця окремої механізованої бригади Збройних сил України, який перебував в заохочувальній відпустці в одному з населених пунктів області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, завдяки вмілим діям й успішно проведеній операції спецпризначенці звільнили українського бійця і затримали трьох цивільних осіб з кримінальним минулим. Військового з численними травмами та забоями кінцівок, голови та шиї доставлено до Маріупольської лікарні швидкої допомоги.

За результатами попереднього слідства встановлено, що військовослужбовець-учасник АТО захищав Донецький аеропорт. Після виконання завдань у зоні АТО додому хлопець прибув у військовому мундирі. Це помітили троє місцевих жителів і взяли "кіборга" в полон.

"Два дні бандити знущалися над українським бійцем. Їх ватажок зателефонував представнику терористичного угрупування "ДНР" і запропонував передати хлопця за грошову винагороду. Однак на заваді стали українські блокпости", - розповів офіцер штабу окремого полку спеціального призначення.

Наразі стан здоров'я військовослужбовця окремої механізованої бригади Збройних сил України солдата К. задовільний, повідомляє Міністерство оборони. Він продовжить лікування в одному з військових госпіталів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram