ГоловнаСуспільствоЖиття

Бахтєєва закликає розблокувати фінансування дитячих будинків у зоні АТО

За словами нардепа, зараз дитбудинки виживають лише завдяки волонтерам

Бахтєєва закликає розблокувати фінансування дитячих будинків у зоні АТО
Фото: Макс Левин

Дитячі будинки Донецької області, де перебувають тяжкохворі діти-сироти, фінансують на 60-80% від потреби.

Про це заявила народний депутат України Тетяна Бахтеєва, повідомляє її прес-служба.

За даними Бахтєєвої, Краматорський дитячий будинок, у якому перебувають 111 вихованців, зокрема діти, хворі на ДЦП, і ВІЛ-інфіковані, потребує термінового ремонту. Складна ситуація із фінансуванням в Артемівському дитячому будинку, де виховують 50 дітей віком до 4 років, хворих на ДЦП й інші неврології. Через недофінансування дитячий будинок гостро потребує дитячого харчування, молочних сумішей, фруктів, памперсів.

"Найбільш критична ситуація склалася в Донецькому обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт із неврологічними хворобами. Зараз там перебувають 25 новонароджених дітей-відмовників, які потребують лікування та реабілітації. Ще 40 дітей проходять лікування амбулаторно. З вересня 2014 року всі проплати зупинено. Сьогодні борг бюджету перевищує 1 млн грн", - заявила Бахтєєва.

Інтернат, за її словами, виживає за рахунок благодійників і волонтерів. Наприклад, харчування дітей у грудні забезпечує благодійний фонд "Гуманність".

"Тяжкохворі діти-сироти опинилися в заручниках політичної ситуації. Але діти хочуть їсти щодня, і ліки їм необхідні щодня. Діти не винуваті в тому, що не можуть виїхати із зони бойових дій. Президент і міністр соціальної політики зобов'язані переглянути своє рішення про заморожування виплат бюджетним організаціям у зоні АТО і розблокувати фінансування принаймні дитячих будинків і лікарень", - наголосила Тетяна Бахтєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram