ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко анонсував гуманітарну допомогу Донбасу від держави

Україна не відключатиме світло окупованим регіонам

Порошенко анонсував гуманітарну допомогу Донбасу від держави
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що жителі Донбасу мають право розраховувати на допомогу від держави.

Мова йде про гуманітарні вантажі: продукти харчування і ліки, уточнює прес-служба президента. Порошенко зазначив, що для цього потрібно посилити контроль за доставкою і роздачею допомоги, "щоб вона не потрапила до рук бойовиків". У повідомленні не вказується, коли саме розпочнуться поставки.

Порошенко також зазначив, що Україна не буде відключати окуповані території від тепло- або електропостачання. "Нам потрібно забезпечити, щоб люди мали можливість фізично вижити у важких умовах", - пояснив президент.

Нагадаємо, в Адміністрації Порошенка вважають, що Донбасу загрожує гуманітарна катастрофа, якщо там триватимуть бойові дії. Заступник глави АП Валерій Чалий заявляв, що Україна готова негайно направити на Донбас гуманітарну допомогу, але не може зробити цього до припинення вогню.

У п'ятницю президент Петро Порошенко заявив, що на Донбасі нарешті встановилося справжнє перемир'я. РНБО підтверджує його слова: за останні дві доби в офіційних зведеннях не повідомлялось ні про одного загиблого солдата. Хоча обстріли українських позицій тривають, їх інтенсивність істотно знизилася.

Слід зазначити, що номінально гуманітарну допомогу на Донбас постачає Росія, але неодноразово повідомлялося про те, що разом з продуктами і будматеріалами її вантажівки провозять бойовикам боєприпаси, озброєння і паливо для техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram