ГоловнаСуспільствоЖиття

"Яндекс" назвав головні теми року в уанеті

2014 року українців найбільше цікавили бойові дії на Донбасі

"Яндекс" назвав головні теми року в уанеті

Компанія "Яндекс" визначила теми, які найбільше цікавили українців цього року. Підсумки 2014-го підбили в дев'ятьох категоріях: події року, жінки, чоловіки, кінопрем'єри, серіали, нові поняття і явища, спорт, телешоу і музика. Їх опубліковано в корпоративному блозі компанії.

Головною подією року в Україні виявилися бойові дії на сході України. Друге і третє місце - Майдан і девальвація гривні. Також високий інтерес українці проявили до антимайдану, анексії Криму Росією, сочинської Олімпіади, виборів президента та Верховної Ради, прес-конференції Януковича в Ростові та референдуму ДНР і ЛНР.

У категорії "Жінки" найбільше пошукових запитів припало на Жанну Фріске (цього року стало відомо, що вона хвора на рак), у категорії "Чоловіки" - на Віктора Януковича.

Майже всі нові поняття і явища, які були в топі "Яндексу", пов'язані з військовими діями або анексією Криму. На першому місці, наприклад, йде "Російська весна". Винятком стали запити про "Небесну сотню" і про люстрацію.

З "Небесною сотнею" також пов'язаний найпопулярніший музичний запит цього року. Пісня "Пливе кача" гурту "Піккардійська терція", якою проводжали загиблих на Майдані, цікавила українців більше, ніж будь-яка інша мелодія.

Для рунету головною подією року стала олімпіада в Сочі. На другому і третьому місці - події на Донбасі і в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram