ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-голову Одеської ОДА підозрюють в організації заворушень в Одесі 2 травня

Екс-губернатор Одеської області Володимир Немировський може бути причетним до організації подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Як повідомляє РБК-Україна, про це свідчить аудіозапис телефонних перемовин між екс-начальником управління з питань взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОДА Ігорем Болянським і лідером одеського "Євромайдану" Дмитром Гуменюком.

Згідно з записом, в той час, коли протистояння в районі Грецькій площі вже фактично закінчилося, Гуменюк відповів на два телефонні дзвінки від дійсного на той момент начальника управління з питань взаємодії з правоохоронними органами Одеської облдержадміністрації Ігоря Болянського.

У першому дзвінку Болянський цікавиться, чи прочитав Гуменюк смс, яке він йому відправив. У другому дзвінку Болянський запитує у Гуменюка, чи може той "розвернути людей на Куликове поле".

Зазначимо, що відповідне свідчення міститься у доповіді Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо подій 2 травня в Одесі. Їх дав тодішній керівник обласної міліції Петро Луцюк. Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Генеральна прокуратура України наполегливо ігнорує вагомі докази провини чиновників високого рангу у трагедії, що трапилася.

Нагадаємо, 27 листопада Приморський районний суд Одеси розпочав розгляд кримінальної справи за звинуваченням у масових заворушеннях 2 травня, які спричинили загибель понад 40 осіб на Грецькій площі і на Куликовому полі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram