ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові розслідують напад на журналістку

Невідомі погрожували журналістці, яка розслідує розкрадання держкоштів

Розпочато розслідування за фактом нападу на власну кореспондентку газети "Урядовий кур'єр" Світлану Галаур.

Про це розповіла начальниця Центру громадських зв'язків ГУ МВСУ в Харківській області Наталія Захарова, пише Укрінформ.

"Інцидент зареєстрували 22 листопада. Невідомі погрожували журналістці на поверсі багатоквартирного будинку, де вона живе. Кримінальне провадження відкрито за ознаками ч.1 ст.129 ("Погроза вбивством") із санкцією до двох років позбавлення волі. Розслідування проводиться під особистим контролем начальника ГУ МВСУ в Харківській області Анатолія Дмитрієва", - зазначила Захарова.

За її словами, журналістці забезпечили охорону.

Як розповіла сама Світлана Галаур, уранці невідомі схопили її біля ліфта на 13 поверсі, виштовхнули на балкон і попередили, щоб не лізла "куди не треба", при цьому погрожували скинути її вниз, "якщо не припинить журналістське розслідування".

"Я відразу ж звернулася в міліцію, там вжили охоронних заходів. Однак історія на цьому не закінчилася: раптом несподівано виявився пошкодженим домофон і вхідні двері на майданчик, зламано вхід на горище на 14-му поверсі, вирубано електрокабель, зник інтернет. Хтось продовжує тактику залякування", - додала Світлана.

За її словами, журналістське розслідування пов'язане з розкраданням держкоштів на одному з місцевих казенних підприємств, його результати вона опублікує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram