ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії перебувають під вартою дев'ятеро громадян України

У МЗС припускають, що насправді ув'язнених більше

У Росії перебувають під вартою дев'ятеро громадян України
Фото: Макс Левин

Міністерству закордонних справ України відомо про перебування на сьогодні в пенітенціарних установах Росії 9 українських громадян. Про це повідомив на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс, передає УНІАН.

"На цей час я можу говорити про 9 громадян України, про перебування яких у пенітенціарних установах Російської Федерації нам відомо достеменно, але, звичайно, ми не виключаємо, що їх там більше", - сказав Перебийніс.

Раніше російська правозахисниця, керівник групи "Груз-200 з України в Росію" Олена Васильєва заявила, що в московських СІЗО перебувають щонайменше 20 полонених під час АТО українських військовослужбовців.

За словами Васильєвої, військових звинувачують у нібито незаконному перетині кордону. Деякий час вони перебували в Ростовському СІЗО, а потім їх перевели в Москву.

Нагадаємо, у Москві під арештом перебувають український режисер Олег Сенцов, заарештований у Криму за підозрою в тероризмі, та українська льотчиця Надія Савченко, яку Росія вважає причетною до вбивства російських журналістів на Донбасі. Суд продовжив утримання Сенцова і Савченко під вартою до 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram