ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Потрібна допомога на лікування молодого хлопця

Сергій, який поборов важку хворобу, може жити повноцінним життям, якщо поставити німецький протез

Потрібна допомога на лікування молодого хлопця
Сергей Коваленко
Фото: Предоставлено Коваленко

Тетяна Коваленко з Оріхова Запорізької області просить небайдужих українців допомогти зібрати кошти на протез для її сина Сергія, який поборов рак. Про це написала Тетяна в листі на LB.ua.

"Звертаюся до Вас як мама, у якої вже 10 років важко хворіє син. Почалося все з онкології, коли Сергієві було 17 років, у жовтні 2004 року. У Київському національному інституті раку нас пролікували успішно, видалили частину ураженої кістки разом з колінним суглобом, і вже у березні 2005 року поставили ендопротез вітчизняного виробництва, який через три роки зламався", - повідомила Коваленко.

При встановленні нового протеза за гарантією у ногу потрапила інфекція. Боротьба з нею, заміна та ремонт протезів зайняли багато років. З 2004 року Сергій Коваленко переніс 13 операцій різного ступеня важкості, у тому числі у Києві та Харкові.

Зараз у нозі Сергія стоїть тимчасова конструкція (рівний штир), на якому ходити можна ще максимум 2-3 місяці, повідомляє мати. Сім'я замовила якісний ендопротез у Німеччині, але оплатити його повністю не в змозі. Вартість протеза понад 317 тис грн.

Счет за германский протез - неподъемный для семьи
Фото: Предоставлено Коваленко
Счет за германский протез - неподъемный для семьи

"Фонди, в які ми зверталися, відмовили в допомозі, на телебаченні поки що теж відповіді немає (з липня). Самостійно за рік ми змогли зібрати лише 50 тис. гривень з моєї бюджетної зарплати і пенсії сина за інвалідністю", - повідомила Коваленко.

"Незважаючи на складну ситуацію віримо із сином, що переможемо недугу з Божою допомогою і посланими Ним милосердними людьми", - написала вона, заздалегідь подякувавши небайдужим людям за допомогу.

"Я дуже хочу ходити своїми ногами, жити повноцінним життям, працювати", - додав Сергій у своєму особистому листі до редакції.

LB.ua просить відгукнутися всіх, хто може допомогти родині Коваленків зібрати необхідну суму.

Для пожертв на лікування Сергія прохання звертатися до Тетяни Коваленко за телефонами: (066) 5092072, (06141) 4-52-94.

 

Сергей Коваленко
Фото: Татьяна Коваленко
Сергей Коваленко
Нога в данный момент - рентгеновский снимок
Фото: Предоставлено Коваленко
Нога в данный момент - рентгеновский снимок

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram