ГоловнаСуспільствоЖиття

Репресії проти кримських татар набирають обертів, - глава Меджлісу

Обставини всіх викрадень вказують на причетність до їх вчинення професіоналів, вважає Чубаров

Репресії проти кримських татар набирають обертів, - глава Меджлісу
Фото: glavcom.ua

Репресії проти кримських татар Криму перейшли у більш жорстку фазу.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи смерть 25-річного Едема Асанова.

"Можу припустити, що де-факто влада буде стверджувати про ненасильницький характер смерті Едема Асанова. Такі повадки режимів, що роблять ставку на терор і страх у суспільстві", - написав Рефат Чубаров у Facebook.

За його словами, репресії щодо кримських татар, котрі почалися після окупації Криму, відразу ж після так званих "виборів", що відбулися 14 вересня, різко перейшли в більш жорстку фазу.

"Почалися відкриті насильницькі викрадення кримських татар і їх зникнення, напади і захоплення будівлі Меджлісу кримськотатарського народу, масові обшуки будинків активістів національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, глав регіональних меджлісів, мечетей і медресе", - повідомив Чубаров.

На думку глави Меджлісу, обставини всіх викрадень чітко вказують на причетність до їх вчинення професійно підготовлених людей.

Як вважає Рефат Чубаров, бандитські форми насильства федералів, відомі з подій на Північному Кавказі, стають сумною реальністю і в Криму.

"Їхня мета - утвердити моральний терор і страх. Почали з кримських татар", - зазначив глава Меджлісу.

У цій ситуації, повідомив він, з огляду на високий рівень невдоволення серед кримських татар, Меджліс робить усе можливе, щоб "якомога швидше запустити механізм постійної присутності в Криму міжнародної місії з числа представників ООН та ОБСЄ".

За його словами, "терпіння суспільства не може бути безмежним", і якщо влада загрожує самому життю людей, люди можуть вийти на масові акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram