ГоловнаСуспільствоЖиття

АТБ: мешканців Луганська та Донецька взимку очікує голод

Власники мережі магазинів АТБ втратили 1 млрд гривень через війну

АТБ: мешканців Луганська та Донецька взимку очікує голод
Фото: commercialproperty.ua

Мережа магазинів АТБ (ТОВ "АТБ-маркет", Дніпропетровськ) попередньо оцінює свої втрати від війни на сході країни більш ніж в 1 млрд гривень. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Компанія нарікає, що терористи захоплюють і руйнують магазини та склади, розкрадають товар і грошові кошти, псують устаткування і викрадають автотранспорт.

"Малі та середні підприємства не мають необхідного запасу міцності, щоб пережити те, що відбувається. Щодо великого бізнесу, колосальний збиток від роботи в Луганській і Донецькій областях щонайменше зупинить розвиток, щонайбільше стане причиною банкрутств багатьох підприємств", - цитує агентство слова Бориса Маркова, гендиректора мережі АТБ.

Сьогодні в 64 населених пунктах Донецької та Луганської області із 226 торгових об'єктів АТБ закрито 156 або майже 70%. Інші працюють, зокрема 22 - у зоні АТО.

Магазини АТБ на окупованих територіях також не можуть працювати через відсутність електрики, води, проблем з доставкою товарів й інкасацією. Існує загроза життю персоналу.

"Якщо ситуація з нестачею продовольства радикально не зміниться протягом найближчих місяців, узимку на Донецьк і Луганськ чекає голод", - прогнозують у компанії.

Мережа АТБ заснована 1993 року, на 30 вересня в країні працювали вже 723 магазини цієї марки. Корпорація АТБ також контролює кондитерську фабрику "Квітень", м'ясну фабрику "Фаворит" і спорткомплекс "Схід" у Дніпропетровську. У магазинах АТБ на початок року працювали більш ніж 50 тис. осіб.

Нагадаємо, власники мережі АТБ - одні з найбагатших людей Дніпропетровської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram