ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала в Херсоні активіста антимайдану, який готував теракт на День міста

У підозрюваного знайшли записник зі списком "тітушок"

СБУ затримала в Херсоні активіста антимайдану, який готував теракт на День міста
Фото: depo.ua

Співробітники СБУ запобігли здійсненню теракту в Херсоні під час святкування Дня міста, який відзначають сьогодні. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Як повідомляється, зловмисники планували здійснити вибух під час святкування Дня міста для дестабілізації ситуації і сіяння паніки серед мирних жителів.

У результаті перевірки інформації, що надійшла на цілодобову "гарячу лінію", співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який запланував цю диверсійну акцію. Під час обшуку в автомобілі затриманого було вилучено вибухові пристрої, тротилову шашку з детонатором.

Крім того, за місцем проживання чоловіка було знайдено записник зі списком так званих "тітушок", яких у січні-лютому ц.р. автобусами возили в Київ для участі в Антимайдані. Ця група зловмисників також розфарбовувала в кольори російського прапора будівлі та паркани в центрі Херсона. Під час розфарбовування зупинок міського транспорту правоохоронці затримали двох місцевих жителів - 1961 і 1991 р.н. Щодо цих осіб міліцією складено протоколи про адміністративні порушення.

За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України. В СБУ нагадують, що громадяни, які володіють інформацією про наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної або розвідувально-підривної діяльності, можуть повідомити її на гарячу лінію call-центру СБУ 0-800-501-482 або на поштову скриньку [email protected]. ua

Нагадаємо, Служба безпеки України нещодавно затримала жителя Павлограда Дніпропетровської області за підозрою в підготовці терористичних актів на одному з промислових об'єктів регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram