ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Предстоятеля УПЦ МП не змогли вибрати в першому турі

Відбудеться другий тур виборів голови церкви

За результатами першого туру виборів предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату жоден із кандидатів не набирає більшості (38) голосів. Про це повідомляє джерело LB.ua в церковних кола.

Як повідомив співрозмовник, після таємного голосування 36 голосів отримав митрополит Буковинський і Чернівецький Онуфрій, 24 - керуючий справами церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

9 голосів - у митрополита Вінницького і Барського Симеона (Володимир Шостацький) і 3 - у намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя).

Нагадаємо, на виборах митрополита присутні 74 архієреї. Голосування - таємне і пройде у два тури, після першого туру залишаться три кандидати. Якщо у другому турі два кандидати наберуть рівну кількість голосів, кинуть жереб.

Інтронізацію новообраного митрополита заплановано на 17 серпня в Києво-Печерській лаврі.

За оцінками експертів, серед претендентів на посаду голови УПЦ (МП) - кілька імен. Найчастіше називають митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, який з лютого є місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри.

Нещодавно з'явилася кандидатура митрополита Вінницького і Барського Симеона, якого вважають близьким до президента Петра Порошенка.

Серед кандидатів називають також митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона і митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, хоча їх вважають надто проросійськими. Ще один кандидат - намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Володимир помер 5 липня, йому було 78 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram