ГоловнаСуспільствоПодії

У ДонОДА повідомили про нові втрати серед мирних жителів

Суспільно-політична ситуація в області залишається напруженою

У ДонОДА повідомили про нові втрати серед мирних жителів
Фото: EPA/UPG

У Донецьку через обстріл бойовиками останнім часом загинуло 10 мирних жителів.

Про це повідомляє прес-служба Донецької облради. Зокрема, в Донецьку внаслідок обстрілу бойовиками мікрорайону Трудівського пошкоджено ТП 35 "Трудівська". Під час обстрілу приватного сектору Петровського району Донецька загинуло 9 осіб. Про загибель 9 осіб у селищі шахти "Трудівська" вже раніше повідомлялося.

У Горлівці (сел. Гольмовське) біля штабу ДНР внаслідок вибуху снаряда одна людина загинула, ще кілька отримали поранення.

Також повідомляється, що в Дзержинську під час масованих обстрілів пошкоджено лінії електропередач, порушено газопостачання, шахти міста працюють у режимі водовідливу.

У Амвросіївському районі (с.Камишеваха) обстрілу бойовиків зазнали колона військових і відділ прикордонної служби "Амвросіївка". Постраждалих немає. У Мар'їнському районі силами бойовиків обстріляно районний центр. Серйозні пошкодження отримали комбікормовий і молочний заводи, колишній шинний завод, станція фільтрації. Місто частково зруйновано, є поранені і загиблі серед мирного населення. Люди покидають місто. Фіксуються факти мародерства. Тривають обстріли Красногорівки. У місті пошкоджено приватні будинки, загальноосвітню школу, зупинено роботу вогнетривкого заводу.

У Шахтарському районі не припиняються збройні сутички на Саур-Могилі. Невідомі здійснили спроба підірвати міст біля села Петровського. Наразі він залишається у відносно робочому стані: пересування відбувається по одній смузі.

У Ясинуватському районі під час бойових дій в околицях Донецька 2 снаряди потрапили в с. Дослідне Спартаківської сільради. Вибиті вікна кількох будинків, Будинку культури та загальноосвітньої школи.

Загострюється ситуація у населених пунктах, розташованих поблизу Донецька. Жителі евакуюються. Спостерігається збільшення кількості блокпостів ДНР. На території, де припинилися бойові дії, проводиться системна робота з відновлення життєдіяльності населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram