ГоловнаСуспільствоПодії

У зоні АТО збили військовий літак ЗСУ Ан-26 (Оновлено)

За словами очевидців, льотчик катапультувався

У зоні АТО збили військовий літак ЗСУ Ан-26 (Оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У зоні антитерористичної операції зник військово-транспортний літак Збройних сил України Ан-26, повідомляє прес-центр АТО.

"О 12.30 зник зв'язок з літаком ЗС України Ан-26, який виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО. Причини зникнення зв'язку перевіряються. Зараз проводиться пошуково-рятувальна операція в певному районі Луганської області", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

ОНОВЛЕННЯ. Як повідомляє УНІАН з посиланням на главу Громадської ініціативи "Права справа" Дмитра Снєгирьова, в Луганській області, в Краснодонському районі сьогодні близько 12.30, бойовиками було збито український літак, льотчик катапультувався. Снєгирьов запевнив, що цю інформацію йому передають безпосередньо з місць події члени його громадської організації та місцеві жителі, які є очевидцями того, що відбувається.

За його словами, "в Краснодонському районі, біля шахти "Східна" (ДП "Краснодонвугілля") з лісосмуги терористами вівся обстріл з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК), і о 12.30 український літак було збито, льотчик катапультувався".

Окрім того, як повідомляє "Цензор.нет", літак "збито, коли він виконував політ на висоті 6200 м. Після того як літак скинув вантаж, в районі Краснодону, по ньому було випущено ракету, ймовірно, з території РФ. Наявна у терористів зброя дозволяє збивати авіазасоби на висоті не більше за 4 тис. м. Екіпаж, що складається з 5 осіб, встиг катапультуватися".

Нагадаємо, 2 липня під час заходу на посадку в аеропорту Дніпропетровська зазнав аварії літак Су-25, обійшлося без жертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram