ГоловнаСуспільствоПодії

Націоналісти влаштували погром на з'їзді Федерації профспілок (оновлено, фото додаються)

"Правий сектор" виламав двері готелю, вимагаючи люстрації

Біля київського готелю "Турист", де в четвер проходить з'їзд Федерації профспілок, відбулася сутичка, повідомляє кореспондент LB.ua.

Вхід у будівлю охороняли воїни-"афганці", декотрі з них - з нашивками підрозділів територіальної оборони МВС. Вони відмовлялися пропускати всередину бійців Самооборони і "Правого сектору", які прийшли, щоб вимагати провести люстрацію у Федерації профспілок - виключити з неї колишніх керівників і кадри Партії регіонів.

Представники Самооборони вмовляли бійців, які охороняють вхід у готель, не провокувати сутичку і не "створювати картинку для Путіна". Але охоронці, "афганці", погодилися пропустити лише чотирьох осіб.

Фото: Макс Левин

Згодом підійшли 15 бійців "Правого сектору" і ще близько 20 націоналістів із жовтими пов'язками на руках. Постоявши під будівлею готелю, вони вирішили прориватися всередину - для цього виламали двері. Під час сутички застосовували перцевий газ.

ОНОВЛЕННЯ. Націоналісти пройшли всередину будівлі, поламали меблі на першому поверсі. Намагалися забарикадувати скляні двері суші-бару, який розташований на першому будівлі готелю і через який нібито мали виходити делегати з'їзду Федерації профспілок. Потім двері розбили.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

У будівлі сталося займання, його локалізували за допомогою вогнегасників. До готелю під'їхали дві пожежні машини.

Націоналісти так і не змогли знайти учасників з'їзду. Один боєць "Правого сектору" поранився шматком скла. Серед міліціонерів постраждалих немає.

ОНОВЛЕННЯ. Згодом на сайті "Чорного комітету" з'явилася версія подій від імені одного з учасників погрому, депутата Київради від Радикальної партії Андрія Лозового.

Не добираючи слів, депутат Київради заявив, що в сутичці винуваті міліціонери Дніпровського райвідділу на чолі з Віталієм Чайкою, які нібито діяли в інтересах

нового голови ФПУ Григорія Осового. За його словами, натовп "мирних небайдужих громадян" з правих організації "Чорний комітет" і Соціал-національної асамблеї прийшла вимагати чесного обрання нового молодого голови ФПУ (Осовий, на думку Лозового, занадто старий і занадто пов'язаний з колишніми керівниками ФПУ) .

На вході на них напали міліціонери і деякі співробітники приватної охоронної фірми, одягнені в камуфляж, заявив Лозовий. Вони нібито застосували газ, застосували силу і поранили одного з "мирних громадян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram