ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пікетували Генконсульство РФ (додано фото)

Активісти жбурляли в міліцію горіхи

Близько 50 осіб пікетували Генконсульство Росії на вул. Панфіловців у Печерському районі столиці. Про це повідомили в прес-службі ГУМВС України в Києві.

У міліції зазначили, що учасники пікету не порушували громадського порядку.

Як повідомив із місця подій кореспондент LB.ua Олександр Рудоманов у Facebook, активісти жбурляли в міліцію волоські горіхи.

"Частина молоді пішла від Лаври до консульства. Під консульством трохи ментів, але їх усе одно більше за протестувальників. Міліцію закидують горіхами із 50 метрів, ближче не підходять. Усе", - зазначив Рудоманов.

Згодом він повідомив, що "жодного нападу на консульство не було, все спокійно".

Тим часом російське агентство Интерфакс із посиланням на прес-секретаря російського посольства в Україні Олега Гришина повідомило, що біля будівлі консульського відділу Росії в Києві кілька десятків людей влаштували безладдя.

"Зараз біля будівлі консульства на вулиці Панфіловців у Печерському районі Києва протестувальники намагаються прорвати оточення міліції, жбурляють каміння у бік будівлі і вигукують антиросійські гасла. Також вони підносять до будівлі консульського відділу шини", - наголошено в повідомленні.

Станом на 19:50 мітингувальники розійшлися. На тротуарі біля консульства активісти залишили шини, яких так і не підпалили, повідомляє Укрінформ.

Біля будівлі консульства і на прилеглих вулицях досі залишається міліція.

Раніше в неділю націоналісти розбили бруківкою вітрини Сбербанку России в Києві.

Також 22 червня близько двох сотень людей зібралися біля станції метро "Арсенальна" в Києві, щоб перехопити учасників заявленої хресної ходи проти війни та євроінтеграції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram