ГоловнаСуспільствоПодії

Турчинов висловлює солідарність і підтримку кримським татарам

Та іншим представникам раніше депортованих етносів

Турчинов висловлює солідарність і підтримку кримським татарам
Турчинов
Фото: president.gov.ua

Голова Верховної Ради, виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов висловлює солідарність і підтримку кримським татарам та іншим представникам раніше депортованих етносів. Про це йдеться в його зверненні до співвітчизників у зв'язку із 70-річчям депортації кримських татар та осіб інших національностей із Криму.

"70 років тому на кримській землі комуністичний режим скоїв жорстокий злочин - здійснив масові депортації представників місцевих етносів, яких сталінська влада безпідставно звинуватила у співпраці з гітлерівцями", - йдеться в повідомленні.

Він також висловив упевненість у тому, що за будь-якої економічної та політичної ситуації держава сприятиме репатріантам і їхнім нащадкам.

Також Турчинов вірить, що ухвалений Верховною Радою закон "Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою" дозволить створити в майбутньому гідні умови для завершення процесу їхнього повернення й облаштування на українській землі.

Нагадаємо, 18 травня виповнюється 70 років із дня депортації кримськотатарського народу. 18-20 травня 1944 року за указом Йосипа Сталіна з Криму виселили майже 200 тис. кримських татар у Середню Азію, Сибір і на Урал.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram