ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі захопили адмінбудівлю Краматорського управління магістральних газопроводів "Донбастрансгазу"

Це може зірвати газопостачання регіону та призвести до безповоротних техногенних наслідків

Невідомі захопили адмінбудівлю Краматорського управління магістральних газопроводів "Донбастрансгазу"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Невідомі озброєні люди захопили адміністративну будівлю Краматорського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Донбастрансгазу". Про це "Українським Новинам" повідомили у прес-службі оператора газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз".

" Сьогодні, близько 14.00 невідомі у військовій формі та з вогнепальною зброєю, застосувавши силу, проникли на територію охоронюваного об'єкта Газотранспортної системи та захопили адміністративну будівлю Краматорського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Донбастрансгазу" , - йдеться в тексті повідомлення компанії.

Близько 50 осіб, які незаконно проникли на територію об'єкта, відмовилися проводити переговори та добровільно залишити територію об'єкта, від функціонування якого залежать поставки природного газу в регіоні на такі великі промислові об'єкти державного значення як Новокраматорський металургійний завод, заводи важкого машинобудування та металургійної промисловості, а також газопостачання енергогенеруючих об'єктів (Вуглегірської ГРЕС).

Зазначені незаконні дії на об'єктах газотранспортної системи ПАТ " Укртрансгаз" можуть привести до зриву газопостачання регіону, а також до безповоротних техногенних наслідків.

Також, на думку "Укртрансгазу", незаконні дії третіх осіб на об'єктах ГТС можуть призвести до зриву енергобезпеки регіону.

"Укртрансгаз" закликає зупинити протиправні дії та негайно звільнити об'єкт для відновлення надійного газопостачання регіону.

Двома днями раніше, 15 травня, "Укртрансгаз" посилив охорону об'єктів газотранспортної системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram