ГоловнаСуспільствоЖиття

Після "референдуму" Донецька область збереже нинішній статус, - сепаратисти

Організатори опитування впевнені - жителі Донбасу знають, що голосують за право на самовизначення

Псевдореферендум проводиться лише для того, щоб вирішити питання права регіону на самовизначення. Про це заявив на прес-конференції в Донецьку так званий глава ЦВК ДНР Роман Лягін, повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Інтерфакс Україна".

"Ми хочемо лише заявити про наше право на самовизначення. Тобто в статусі Донецької області після оголошення підсумків референдуму не зміниться абсолютно нічого: ми не перестанемо бути частиною України, ми не станемо частиною Росії, а всього лише заявимо світу, що ми хочемо змін", - сказав Лягін і зазначив, що вони хочуть вирішувати долю свого регіону самі.

Він підкреслив, що самовизначення гарантовано жителям Донбасу 5-ю статтею Конституції України, Європейською хартією про місцеве самоврядування, Конвенцією ООН та іншими міжнародними документами.

За словами Лягіна, подальша доля області буде визначена пізніше.

"Ми маємо можливість вибирати з безлічі варіантів в майбутньому: можливо, ми залишимося частиною держави Україна, унітарної або федеративної, можливо, ми станемо частиною Росії. Можливо, ми станемо незалежною державою, або станемо державою в конфедеративних відносинах", - сказав він.

Лягін впевнений, що абсолютна більшість виборців розуміють, за що вони голосують, маючи на увазі самовизначення.

Як повідомляли, результати протизаконного референдуму в Луганській і Донецькій областях не будуть визнані Україною і міжнародним співтовариством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram