ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура підтвердила загибель 46 людей в Одесі

Всі упізнані - з Одеського регіону

Прокуратура підтвердила загибель 46 людей в Одесі
Фото: Виталий Уманец

Прокурор Одеської області Ігор Боршуляк повідомив, що під час вчорашніх сутичок та пожежі у Будинку профспілок загинули 46 людей, більше 200 звернулися за допомогою до медичних установ, 20 з яких - співробітники міліції. 8 людей померли від падіння з висоти.

Про це він повідомив під час брифінгу, присвяченого трагічним подіям 2 травня в Одесі, передає Думская.

Також голова наглядового відомства зазначив, що зараз правоохоронці проводять оперативно-слідчі дії стосовно деяких кримінальних виробництв, зокрема, за фактом службової недбалості співробітників міліції. У рамках кримінальних проваджень затримано 144 людини.

За даними Одеської міськради, станом на 9:00 3 травня до лікарень Одеси звернулися 214 осіб. З них 88 осіб госпіталізовано, зокрема, один підліток 17 років.

На думку Боршуляка, людських жертв можна було уникнути, якби правоохоронці виконували свої прямі обов'язки більш оперативно та своєчасно. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Чутки про те, що у Будинку профспілок було знайдено зброю, і що у загиблих були російські та придністровські паспорти в прокуратурі не підтверджують. "Це поки - таємниця слідства. Зараз ідентифіковано 6 осіб і всі вони - жителі Одеської області", - сказав у свою чергу старший прокурор обласної прокуратури Євген Власюк.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У результаті загинули, за уточненими даними, 46 осіб. 124 людини травмовані, серед яких 21 правоохоронець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram