ГоловнаСуспільствоПодії

Сепаратисти ввели в Слов'янську "акредитацію" для журналістів

Папір видає офіцер ГРУ РФ Ігор Стрєлков

Сепаратисти ввели в Слов'янську "акредитацію" для журналістів
Фото: EPA/UPG

Озброєні люди, які утримують контроль у Слов'янську Донецької області, запровадили "акредитацію" для всіх працюючих у місті журналістів.

Як повідомляє РИА Новости, журналіст повинен прийти в захоплену будівлю СБУ і віддати свій паспорт. Окрім того, необхідно заручитися рекомендацією одного з уже акредитованих журналістів, причому перевагу надають працівникам російських ЗМІ.

Сепаратисти знімають копії з наданих журналістом паспорта та прес-карти, а потім вивчають в Інтернеті його публікації. Тільки після цього журналістові видають папір із дозволом на роботу, підписаний офіцером Головного розвідуправління РФ Ігорем Стрєлковим. Повідомляють, що кільком журналістам із Європи чи США в отриманні такого паперу було відмовлено.

Без "акредитації" тепер не пускають ні в будівлю міськради Слов'янська, ні в СБУ, де проводять усі брифінги сепаратисти. Крім того, наявність "акредитації" перевіряють на блокпостах і на в'їздах у місто, і в ньому. У разі відсутності акредитації в місто можуть не пустити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram