ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти пікетували в Києві компанію, яка присвоює товарам штрих-коди (фото додаються)

Громадськість виступила проти маскування російської продукції під українську

Громадські активісти провели сьогодні, 9 квітня, під стінами офісу компанії, яка надає штрих-коди товарам в Україні, акцію протесту проти присвоювання українських штрих-кодів російським товарам.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

З відповідним зверненням вони звернулися до головного офісу компанії і до глави правління.

Щоб привернути увагу до питання товарних штрих-кодів в Україні, активісти "привели" на акцію двометрову картонну матрьошку, а акцію супроводжувала однойменна пісня гурту "Ляпис Трубецкой".

Разом з тим, глава правління компанії Валентин Оскольський зазначив, що компанія присвоює український штрих-код виключно українським виробникам. Однак, рішення з цього приводу приймається на підставі документів, які подав виробник, - і тут вже можуть бути фальсифікації. Однак цим повинна займатися тільки прокуратура.

"Ми виконуємо тільки законодавство України. Штрих-код 482 присвоюється тільки українському виробнику, який зареєстрований в Україні, відповідно до українського законодавства, штрих-код надається тільки на підставі того, де зареєстрований виробник, не має значення, де знаходиться його капітал", - заявив Оскольський.

Співробітники компанії, у свою чергу, у відповідь на пікет активістів вивісили у вікнах невеликі плакати з написами "Привласнюємо штрих-коди тільки українським виробникам" і "Слава Україні!".

Нагадаємо, як повідомляли раніше, російські виробники почали подавати заявки про присвоєння своїм товарам штрих-коду України у зв'язку з тим, що вітчизняні покупці дедалі частіше ігнорують російську продукцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram