ГоловнаСуспільствоЖиття

У Коломиї померла одна з найстаріших жительок планети

На 117-річну жінку тільки почали оформляти документи в Книгу рекордів Гіннеса

У Коломиї померла одна з найстаріших жительок планети
Фото: tsn.ua

У Коломиї Івано-Франківської області померла 117-річна Катерина Козак, яку неофіційно вважали найстарішою жінкою планети.

Про це повідомили у Коломийській міській раді. Після дня народження Козак в лютому почали оформляти відповідні документи до Книги рекордів Гіннеса.

Похорони відбудуться 15 березня.

Нагадаємо, у 2012 році тогочасний президент Віктор Янукович привітав мешканку Прикарпаття із 115-річчям, передав їй відкритку і велику пухову хустку. Того року Козак Катерина потрапила потрапила до Книги рекордів України, як найстаріша жителька країни.

Довідка. 115-річна Катерина Козак народилася 14 лютого 1897 року в селі Хотимир. Проживала в родині своєї племінниці Олени Буряк 1929 р.н. До виходу на пенсію працювала в місцевому колгоспі "Прапор комунізму". Не була одружена, своїх дітей не мала. Однак виховала племінниць, Ганну та Олену, дочок старшої сестри, яку під час війни фашисти вивезли до Німеччини, де вона і померла. В останні роки проживала в Коломиї у сина своєї племінниці, мала сім правнуків і дев'ять праправнуків. Наймолодший - Дмитро - молодший за неї на сто років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram