ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові збираються провести референдум про федералізацію

Влада міста збираються заборонити захід через суд

У Харкові збираються провести референдум про федералізацію
Флаг России, некоторое время висевший на Харьковской ОГА
Фото: instagram.com/p/lADeEivk5_

Проросійські організації збираються провести у Харкові в неділю, 16 березня, референдум-віче щодо федералізації України.

Як інформує УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції сказав член виконкому об'єднання "Віче Харків" Єгор Логвінов.

"8 березня на мітингу біля пам'ятника Леніну вирішили провести референдум - віче в місті Харкові. Він призначений на 16 березня 12.00 на площі (Свободи), біля Леніна. Буде лише одне питання - федералізація, але, я думаю, що на цьому віче ми приймемо резолюцію. Сподіваюся, харків'яни нас підтримають", - сказав Логвінов.

За його словами, для проведення референдуму-віче підготовлять бюлетені, на них бажаючі зможуть вказати свої прізвище, ім'я, по батькові, контактний телефон та, власне, проголосувати. Бюлетені можна буде вкинути у встановлені на площі урни.

Логвинов додав, що в резолюції, яку приймуть у неділю, громадські організації планують заявити про те, что берут владу в регіоні у свої руки, закликають силові структури до перепідпорядкування і звертаються по допомогу до Росії.

"Судячи з усього, ми говоритимемо про те, що ми повністю беремо владу в свої руки. Друге, ми говоритимемо, що всі правоохоронні органи, всі військові структури, всі господарські структури міста та області мають негайно перепідпорядкувати виконкому (виконкому об'єднання "Віче Харків"), і ми будемо будь-якими засобами цього домагатися. І третє питання, яке ми обов'язково поставимо в резолюції, мипрохання до віче Харкова підтримати нас у нашому зверненні до сусідньої держави, до Росії по допомогу", - сказав Логвінов.

Він висловив сподівання, що "людей буде дуже багато". Логвінов підкреслив, що об'єднання "Віче Харків" не визнає владу і вважає її незаконною. Він додав, що в неділю на віче оголосять прізвище "народного губернатора".

У свою чергу член виконкому "Віче Харків" Геннадій Макаров, відповідаючи на питання, яким чином здійснять контроль за тим, щоб одна людина не проголосувала більше, ніж один раз, сказав: "Під час голосування на виборах цю проблему вирішити неможливо, тому не будьте так суворі, так би мовити, до референдуму".

Макаров також зазначив, що об'єднання "Віче Харків" має намір запропонувати ввести на Лівобережну Україну "миротворчі контингенти Росії".

Варто зазначити, що влада Харкова вже відреагувала на цю ініціативу. Як повідомляє прес-служба міськради, Харківська міська рада подасть позовну заяву до Харківського окружного адміністративного суду до організаторів масового заходу про обмеження права на збори і заборони проведення 16 березня референдуму з питання федералізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram