ГоловнаСуспільствоЖиття

"Свобода" і самооборона Майдану будуть чекати на звільнення активістів під КМДА всю ніч

Протестувальники не вірять обіцянкам влади

Активісти Євромайдану, члени Самооборони і ВО "Свобода" мають намір чергувати під будівлею КМДА до набуття чинності закону "про амністію".

Про це в коментарі LB.ua заявив один з комендантів КМДА, "свободівець" Руслан Андрійко.

Він, зокрема, повідомив: присутні під КМДА не вірять обіцянкам влади, однак додав, що депутат від "Свободи", віце-спікер ВР Руслан Кошулинський підтвердив, що з 24:00 з усіх активістів, відпущених під домашній арешт, знімають звинувачення - згідно з дією закону "про амністію".

Водночас член Конгресу українських націоналістів Микола Кохановський закликав "Свободу" залишатися під будівлею КМДА доти, поки 200 активістів, щодо яких порушено кримінальні справи, не з'являться під КМДА і не підтвердять, що вони вільні.

Наразі молоді люди вишикувалися півколом перед будівлею Київради.

Нагадаємо, після майже чотирьох годин переговорів генпрокурора Віктора Пшонки з представниками опозиції на сайті ГПУ з'явилося повідомлення, що закон, який звільняє активістів Євромайдану від відповідальності, набуде чинності 17 лютого.

До цього активісти виконали зі свого боку всі зобов'язання: звільнили будівлі КМДА, чотирьох обласних держадміністрацій і відкрили проїзд для автомобілів вулицею Грушевського. Якщо влада не виконає своїх зобов'язань, активісти пригрозили знову захопити КМДА і почати активне протистояння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram