ГоловнаСуспільствоЖиття

Булатов має намір виїхати до Німеччини

Активіст подякував жителям Литви за турботу та допомогу

Булатов має намір виїхати до Німеччини
Фото: Макс Левин

Активіст Автомайдану Дмитро Булатов завершив лікування у Литві й вирушає до Німеччини, де має намір зустрітися зі своїми рідними.

Про це повідомляє в середу прес-служба Вільнюської університетської лікарні.

35-річний українець подякував жителям Литви за турботу й допомогу, яку він отримав під час лікування у Вільнюській республіканській університетській лікарні, повідомляє Інтерфакс.

"Хочу подякувати за професіоналізм лікарям і всьому персоналові лікарні - ці люди щодня дарували мені позитивні емоції", - сказав Булатов.

Нагадаємо, Булатова доставили до Вільнюса в ніч проти 3 лютого. Про готовність Німеччини прийняти активіста на лікування заявляв раніше глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Між тим зараз литовська Державна служба судової експертизи готує висновки щодо Булатова. Глава Держслужби судової експертизи Ромас Раудіс в середу повідомив BNS, що експертиза проводиться на замовлення МЗС Литви.

За його словами, Булатова оглянули, вивчаються медичні документи, але експерти зараз ще чекають фотографії, які були зроблені відразу після того, як чоловіка доставили в лікарню у Вільнюсі.

Нагадаємо, Дмитра Булатова викрали 22 січня. Кілька днів викрадачі били й катували опозиціонера. 30 січня його залишили в лісі під Києвом, після чого він дістався до найближчого населеного пункту і вийшов на зв'язок з близькими. Пізніше його госпіталізували в одну з приватних клінік Києва з численними травмами. За словами Булатова, викрадачі говорили з "російським акцентом" і допитували його на тему фінансування протестів в Україні. У ніч проти 3 лютого Булатов вилетів до Литви на лікування.

МВС розслідує три версії викрадення Булатова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram