ГоловнаСуспільствоЖиття

З грудня в Києві запрацює соціальний патруль допомоги бездомним

Головне управління охорони здоров'я обіцяє забезпечувати надання медичної допомоги бездомним у лікувальних установах.

З грудня в Києві запрацює соціальний патруль допомоги бездомним
Фото: nnm.ru

У Києві з 1 грудня 2012-го і до 1 квітня наступного року здійснюватимуть соціальне патрулювання.

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов.

Нині утворено міський оперативний штаб допомоги безхатченкам і координації соціального патрулювання. Три спеціальні виїзні бригади створено на базі будинку соціального піклування.

Передбачено, що в разі значного погіршення погодних умов у Київському центрі соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, які не мають постійного місця проживання (в с. Ясногородка Вишгородського району Київської області) буде збільшено кількість ліжко-місць на 30%.

Окрім того, районні держадміністрації на базі районних установ соціального захисту створять банки одягу та взуття для бездомних із залученням до їх наповнення спонсорських, благодійних і меценатських коштів, гуманітарної допомоги від установ, громадських організацій і громадян.

Також Головне управління охорони здоров'я забезпечуватиме надання медичної допомоги бездомним у лікувальних установах і послуги "швидкої допомоги" за викликом виїзних бригад соціального патрулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram