ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили фестиваль Гогольfest-2012

Фестиваль пройде на закинутому експериментально-механічному заводі.

ФОТО: Макс Левін

21 вересня в Києві відкрили фестиваль сучасної культури Гогольfest-2012.

У рамках фестивалю, окрім виставок і театральних вистав, буде представлено нову академічну музику, артхаусне кіно та арт-проект від Павла Гудімова.

Гогольfest-2012, який уже вп'яте відбудеться в Києві, триватиме до 29 вересня, він проходить на закинутому експериментально-механічному заводі (недалеко від станції метро Видубичі).

За словами організаторів, головне у фестивалі цього року - це люди, які на нього прийдуть. Не контент, а глядачі, які стають учасниками фестивалю.

"Важливо знову нагадати, що ми є. Не ми, театр ДАХ, а ми - інша Україна, яка не грає в ці шулерські ігри з політиками, а любить цю землю і хоче на ній щось творити", - сказав засновник фестивалю Влад Троїцький.

Нагадаємо, минулого року фестиваль не змогли провести через нестачу фінансування і відсутність держпідтримки. Цьогоріч Влад Троїцький вирішив улаштувати Гогольфест своїми силами (що і стало своєрідним слоганом заходу), і дуже здивувався, коли до ініціативи зробити 5-й "Гогольфест" приєдналося багато волонтерів, партнерів і художників.

Влад Троїцький - засновник театру ДАХ і гурту ДахаБраха. Театр і група з успіхом ставлять вистави і їздять на гастролі як по Україні, так і закордоном. Цього року ДАХ спільно зі швейцарським театром Theatre Vidy-Lausanne (Лозанна) поставили спектакль за гоголівським "Вієм" і планують найближчим часом привезти його в Україну.

LB.ua пропонує огялд усіх фестивальних програм 5-го "Гогольфесту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram