ГоловнаСуспільствоЖиття

Судді, які намагалися "відмазати" депутата-вбивцю, відповідатимуть перед законом, - Шпенов

Народний депутат сподівається на повернення довіри людей до судової системи.

Судді, які намагалися "відмазати" депутата-вбивцю, відповідатимуть перед законом, - Шпенов
Фото: Артем Атаманюк

Народний депутат України Дмитро Шпенов (фракція Партії регіонів) заявив, що домагатиметься притягнення до відповідальності суддів Довгинцівського районного суду, які засудили до двох років умовно екс-депутата Софіївського району Олександра Тарана.

"Учора Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував рішення районного суду і засудив Тарана до 14 років. Скасовано завідомо незаконне рішення, згідно з яким убивця, котрий розстріляв чоловіка в його ж будинку на очах рідних, у тому числі малолітньої дитини, отримав два роки умовно. Це дуже важливе рішення, яке показує своєчасність та ефективність роботи судової системи, реформу якої було проведено з ініціативи Президента України Віктора Януковича. Такі рішення повертають довіру людей до судової системи", - наголосив Шпенов.

"Але це ще не все. Не в усіх судах нижчих інстанцій зрозуміли, що жити по-старому не вийде. Важливо створити прецедент. Важливо не тільки домогтися справедливості в конкретному випадку, а й викорінити саму можливість винесення таких вироків. Судді Довгинцівського райсуду повинні нести відповідальність за незаконне рішення. Щоб і іншим не кортіло", - заявив депутат.

"Я обіцяв, що буду всіма доступними законними методами домагатися того, щоби вбивцю було покарано за всією суворістю закону. Так само я обіцяв і домагатимуся того, щоб судді відповіли за ухвалене незаконне рішення", - зазначив Шпенов.

Депутат нагадав, що в березні звернувся до Вищої ради юстиції з проханням притягнути суддів Довгинцівського суду до відповідальності. Голова ВРЮ Володимир Колесніченко призначив перевірку дій суддів.

"Вони роблять усе для того, щоб затягнути розгляд своєї справи, ховаючись на лікарняних. Нехай навіть не сподіваються, що все спуститься на гальмах, і про них забудуть. Я особисто стежитиму за тим, щоби ця справа мала логічне завершення. Упевнений, ВРЮ об'єктивно розгляне їхню справу й винесе справедливе рішення", - підсумував Шпенов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram