ГоловнаСуспільствоЖиття

Обвинувачений у справі Макар змінив свідчення, - адвокат

Наступне засідання суду відбудеться 3 липня.

Обвинувачений у справі Макар змінив свідчення, - адвокат
Фото: vp.donetsk.ua

У вівторок, 26 червня, в Центральному районному суді Миколаєва, де слухається справа Оксани Макар, закінчено допит другого підсудного - Максима Присяжнюка.

Про це в перерві закритого судового засідання повідомив журналістів Микола Катеринчук - адвокат матері Оксани Макар Тетяни Суровицької.

За словами Катеринчука, Присяжнюк кардинально змінив свої свідчення порівняно з тими, які він давав під час слідства. Як зазначив адвокат, зараз Присяжнюк стверджує, що не він приніс мотузку, щоб задушити Макар, а вони разом з Євгеном Краснощоком вийшли на балкон, і той сам узяв мотузку.

Своєї провини в убивстві дівчини Присяжнюк не визнає. Свої попередні показання пояснює тим, що тоді, відразу після злочину, він був у шоковому стані і не розумів, що говорить. Тепер же, через три місяці, він усе згадав і говорить про те, що було насправді.

Про мотиви вбивства Катеринчук сказав, що вони в усіх учасників злочину були різні. Але, за його словами, намір убити Макар виник у компанії тоді, коли Артем Погосян вийшов зі спальні на кухню і розповів приятелям, що Оксана погрожує заявити на них у міліцію. Тоді у злочинців і виник задум позбутися потерпілої і приховати сліди скоєного, зазначив адвокат.

Після перерви в засіданні суд розпочав заслуховувати третього підсудного у справі - Краснощока.

Наступне слухання у справі, як повідомив Катеринчук, відбудеться у вівторок, 3 липня. На ньому мають закінчити допит Краснощока, вислухати свідчення Тетяни Суровицької.

Наступні засідання повинні бути відкритими, припускає захисник.

Нагадаємо, 9 березня в Миколаєві троє молодих людей заманили у квартиру 18-річну Оксану Макар, зґвалтували її, а потім намагалися спалити живцем. Близько трьох тижнів медики боролися за життя Оксани, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram