ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні заборонили експлуатацію 340 атракціонів

Притягнуто до відповідальності 179 посадових осіб.

В Україні заборонили експлуатацію 340 атракціонів
Фото: www.tripadvisor.com

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки на 18 червня заборонила експлуатацію 340 атракціонів.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас.

"На сьогодні вже перевірено 920 атракціонів. З'ясовано, що не відповідають вимогам 340 атракціонів по всій Україні. Їхню роботу заборонено... Ці атракціони зараз не відповідають вимогам і створюють певну загрозу, тому ми змушені були їх призупинити", - сказав він.

За словами Дунаса, за результатами перевірок за виявлені порушення було притягнуто до відповідальності 179 посадових осіб.

"В основному ці порушення... - це відсутність проектної документації на розміщення атракціонів у разі їх переміщення з одного місця на інше", - зазначив він.

За словами Дунаса, в Україні діє близько 1 090-1 100 атракціонів, з яких більш ніж 200 - пересувні.

"Іде тенденція до зменшення кількості атракціонів, які експлуатують із вичерпаним терміном експлуатації, а термін експлуатації 10 років - для дитячих атракціонів і 8 років - для дорослих", - зазначив він.

Окрім того, за словами Дунаса, побільшало імпортних атракціонів, і зараз вони становлять близько 40% від загальної кількості.

Це переважно атракціони італійського та чеського виробництва, 40% становлять атракціони російського виробництва і 20% - українського.

Нагадаємо, в червні територіальне управління Держгірпромнагляду в Києві та Київській області на вимогу прокуратури заборонило експлуатацію 14 атракціонів у столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram