ГоловнаСуспільствоЖиття

Київського вбивцю собак посадили на 4 роки

Його спільнику дали умовний термін.

Київського вбивцю собак посадили на 4 роки

Святошинський райсуд Києва засудив до чотирьох років в'язниці Олексія Ведулу за знущання над собаками та їх вбийство, а також за розповсюдження відео з цим в Інтернеті.

Про це Українським Новинам повідомила заявник у справі Ярослава Коба.

Такий вирок суд виніс на засіданні в понеділок.

Суд визнав Ведулу винним у скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 299 (жорстоке поводження з тваринами) і частиною 3 статті 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, що пропагують насильство та жорстокість, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу.

Водночас суд засудив до 4 років позбавлення волі умовно спільника Ведули Романа Полібіна, який знімав дії товариша на відео, визнавши його в винним у скоєнні злочину за частиною 3 статті 300 Кримінального кодексу.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Нагадаємо, 15 червня 2011 року співробітники управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві затримали 19-річного учня одного з професійно-технічних училищ Києва за підозрою в знущанні над собаками та їх вбивство в Києві.

Після публікації статті в одному з видань про хлопця, який по-звірячому вбивав собак і викладав відеозапису цього в Інтернеті, зокрема в соціальній мережі "ВКонтакте", правоохоронці провели моніторинг в Інтернеті і знайшли підтвердження цієї інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram