ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровську встановлюють нові безпечні смітники

Бетонні смітники замінять металевими.

У Дніпропетровську встановлюють нові безпечні смітники
Фото: dp.vgorode.ua

Виконавчий комітет Дніпропетровської міської ради в цілях безпеки розпочав заміну бетонних урн для сміття в центральній частині міста на урни з металевої сітки після терактів, які сталися 27 квітня.

Про це йдеться в повідомленні міськради.

Сітчасті металеві урни встановлюють у парках і скверах, а також інших громадських місцях.

Зокрема встановлено 27 нових урн з легкої металевої сітки на центральній набережній міста на ділянці від цирку до Фестивального причалу, ще 30 урн встановлені в парку ім. Т. Шевченка.

61 металевий смітник у формі квітки (з одноразовим пластиковим пакетом) планують наступного тижня встановити на ділянці від вул. Барикадної до вул. Артема і від вул. Леніна до Будинку Спілок по проспекту ім. К. Маркса.

Всього планують замінити близько 1000 урн.

Нові урни для сміття встановлюють у межах міської програми з заміни в місті залізобетонних урн для сміття, яку розробили за дорученням міського голови Івана Куліченка після вибухів 27 квітня.

Нагадаємо, в МВС раніше заявляли, що саме бетонні урни використовувалися терористами як елемент ураження.Як відомо, 27 квітня в центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв.

Внасліок вибухів постраждала 31 людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram