ГоловнаПолітика

У Львові начальник відділу Держаудитслужби попався на хабарі в 30 тис. гривень

Задокументовано неодноразове вимагання та отримання ним хабарів на загальну суму 90 тисяч гривень.

У Львові начальник відділу Держаудитслужби попався на хабарі в 30 тис. гривень

У Львові правоохоронці спіймали на хабарі начальника відділу Західного офісу Державної аудиторської служби України. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Встановлено, що чиновник, зловживаючи службовим становищем, організував схему системного вимагання і отримання від працівників бюджетних установ Західного регіону України хабарів за сприяння у невідображенні виявлених порушень під час проведення аудиту.

Зловмисника викрили під час отримання чергового хабара в сумі 30 тисяч гривень від головного бухгалтера однієї з культурних установ Львова. Задокументовано неодноразове вимагання та отримання ним хабарів на загальну суму 90 тисяч гривень.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Напередодні високопоставлений співробітник Судової адміністрації попався на хабарі майже 250 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram