ГоловнаПолітика

У НАТО закликали Росію звільнити українських моряків

Суд у Москві продовжив арешт 20 українських військовополонених.

У НАТО закликали Росію звільнити українських моряків
Фото: vkurse.ua

У НАТО висловили підтримку в питанні якнайшвидшого звільнення військовополонених українських моряків, захоплених російськими військовими в Керченській протоці.

Про це заявила заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер після зустрічі з главою Генштабу ЗСУ Віктором Муженком.

"Серйозна дискусія з главою Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженком сьогодні в штаб-квартирі НАТО. Важливо, щоб Росія звільнила українських моряків і кораблі, які вона захопила. Ми продовжуємо працювати з Україною над зміцненням безпеки і підтриманням прогресу в оборонних реформах", - написала вона в Твіттері.

Раніше посольство США в Україні вкотре закликало російську владу звільнити українських моряків, а не використовувати їх у політичній грі.

Нагадаємо, 15 січня Лефортовський районний суд Москви почав розглядати в закритому режимі питання продовження арешту 24 українських моряків, взятих в полон Росією. Зараз 16 морякам продовжили арешт до 24 квітня, ще 4 - до 26 квітня. Засідання щодо чотирьох моряків відкладено на 9:00 16 січня.

Перед розглядом суд розглянув низку клопотань від захисту. Водночас українців "розбили" на четвірки, щоб рішення в кожному випадку ухвалював інший суддя.

24 українських моряки були захоплені в полон російським прикордонниками 25 листопада 2018 року. Окупаційний суд Криму заарештував їх до 24 січня, після чого РФ етапувала українців до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram