ГоловнаПолітика

Міжнародні експерти забракували вже 32 кандидатів у Антикорупційний суд

На третьому засіданні Громадської ради ветували ще 12 кандидатів.

Міжнародні експерти забракували вже 32 кандидатів у Антикорупційний суд
Фото: antac.org.ua

Громадська рада міжнародних експертів поставила  під сумнів ще 12 кандидатур в Антикорупційний суд .

Про це повідомляється на сайті "Центру протидії корупції".

"Відбулося третє засідання Громадської ради міжнародних експертів. Сьогодні під сумнів поставили ще 12 кандидатів, доброчесність і професіоналізм яких розглянуть на спільному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Загалом міжнародники ветували вже 32 кандидатів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, серед сумнівних кандидатів виявилися Маркіян Галабала, Юрій Бурбела, Ігор Січеславський, Валерія Чорна, Андрій Малєєв, Василь Постульга, Сергій Бондар, Валерій Станіславський, Ігор Кос, Діана Заніні, Василь Гончарук та Ольга Саландяк.

8 з 12 заветованих кандидатів також вказані в списку сумнівних кандидатів, який днями презентували громадські організації.

4 січня відбулося перше засідання ради міжнародників, на якому забракували вісьмох кандидатів.

Раніше сьогодні міжнародні експерти забракували ще 12 кандидатів в Антикорупційний суд.

До 11 січня має відбутися ще кілька засідань експертів. Після цього має відбутися спільне засідання Громадської ради міжнародних експертів і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, запуск ВАКС з мінімум 35 суддями - це один з "маяків" Міжнародного валютного фонду, виконання якого необхідне для продовження співробітництва.

У листопаді 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України обрала шістьох членів Громадської ради міжнародних експертів, які будуть займатися відбором суддів Вищого антикорупційного суду.

Всього документи на посаду судді подали 342 кандидати, з них 240 - в суди першої інстанції, 102 - в апеляційну палату. Всього до Вищого антикорупційного суду планують набрати 39 суддів, з них - 12 до Апеляційної палати.

Відзначимо, що за результатами першого етапу конкурсу - тестування - в конкурсі свою участь припинили 295 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram