ГоловнаПолітика

Коломойський: Ахметов контролює 30% ВВП, але грає в рамках, які прописала влада

"Кому усе дісталося після втечі Януковича?".

Коломойський: Ахметов контролює 30% ВВП, але грає в рамках, які прописала влада
Фото: стоп-кадр из видео

На сьогодні бізнесмен Рінат Ахметов контролює 30% ВВП. Ситуація, коли одна людина (незалежно від прізвища) має такий вплив на економіку держави, - велика проблема для країни, вважає бізнесмен Ігор Коломойський. Про це він заявив у програмі KishkiNa.

"У мене немає засудження до Ахметова, який заробляє на "Роттердамі+". Якщо буде "Роттердам 3+", він теж буде на цьому заробляти. Тому що він грає у ті ігри, правила яких прописала влада. Ахметов не є ані депутатом, ані міністром, ані ще кимось... Так, у нього є вплив, у нього є розуміння, у нього є давні зв'язки, його чують. У нього є тільки телевізор. З усього олігархічного набору", - зазначив Коломойський.

За словами бізнесмена, саме Ахметов скористався "бонусами" від втечі екс-президента Віктора Януковича.

"В результаті відходу Януковича з політичної арени і втечі до Росії, а за ним і величезної кількості людей, великих - як Курченко, дрібніших, як Саша Янукович, бізнесменів, які втратили свій вплив, кому це все дісталося? Ось мені нічого від цього не обломилося, але мені й не треба було. Пінчук з цього нічого не отримав. У Фірташа теж нічого не з'явилося, кому це усе дісталося? [Рінату Ахметову]. Так, погано лежало, він не погребував, взяв. В результаті сьогодні Рінат Леонідович контролює 30% ВВП", - розповів Коломойський. А за Януковича, за словами бізнесмена, "контролював би 15-20%", щоправда, зробив поправку на те, що ВВП став у 2-2,5 разу меншим.

При цьому Коломойський стверджує, що нормально ставиться до Ахметова.

"У нас з ним нормальні особисті відносини, ми десь навіть партнери у якихось дрібних бізнесах, які залишилися, спілкуємося по телефону, вітаємо один одного з днем народження, дзвонимо іноді один одному. Не так часто. Але я ще раз кажу: він працює у тих рамках, які йому сказали. Ось йому сказали: "Грай у футбол". Він грає. Рукою не грає. Сказали грати у баскетбол - він гратиме у баскетбол. Скажуть грати у буру або в ріпак, він гратиме в буру або в ріпак. Або у преферанс. Яка різниця? Проблема з державою", - резюмував Коломойський.

Детальніше дивіться у повній версії програми:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram