ГоловнаПолітика

Посольство США надало Міноборони України свого радника

Кіт Дейтон консультуватиме Міноборони і Генштаб під час воєнного стану.

Посольство США надало Міноборони України свого радника
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч з послом США в Україні Марі Йованович. Глава Міноборони роз'яснив позицію українського уряду щодо введення воєнного стану, повідомляє прес-служба відомства.

"Введення воєнного стану необхідно як превентивний захід у разі проведення Росією повномасштабної сухопутної військової операції проти України", - сказав міністр і додав, що армія повинна перевірити готовність відреагувати на будь-який розвиток подій.

Полторак пояснив голові дипмісії США, що зараз, в умовах воєнного стану, вживаються заходи щодо підвищення рівня готовності ЗСУ до відсічі зовнішньої агресії. Сюди входить забезпечення підготовки усіх міністерств і відомств країни до будь-якого можливого розвитку подій.

"окрім того, опрацьовується питання створення об'єднаного центру для координації дій Міноборони і Генштабу", - уточнив міністр.

На зустрічі Йованович представила стратегічного радника від США Кіта Дейтона, який почне роботу у Міноборони й Генштабі. Він також є директором Європейського центру дослідження проблем безпеки Джорджа Маршалла.

За словами радника, він "знайомий з культурою України й викликами, які стоять перед нею" на шляху впровадження принципів і стандартів НАТО. "Я буду дуже відданий цій справі і хочу знайти саме українське рішення для впровадження цих норм", - підкреслив він.

Нагадаємо, увечері 26 листопада Верховна Рада України на позачерговому засіданні ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях України терміном на 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram