ГоловнаПолітика

Дніпропетровська ОДА будує більш ніж 15 спортивних об'єктів по всій області одночасно, - Голик

Усі ці об'єкти здадуть в експлуатацію вже цього року.

Дніпропетровська ОДА будує більш ніж 15 спортивних об'єктів по всій області одночасно, - Голик
Фото: ДнепрОГА

Радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик повідомив, що в цей час влада регіону одночасно будує понад 15 спортивних об'єктів.

За словами Голика, всі ці об'єкти здадуть в експлуатацію вже цього року.

"Погодьтеся, двозначне число стадіонів з новими професійними повнорозмірними футбольними полями зі штучним покриттям, професійними біговими доріжками, баскетбольними і волейбольними майданчиками, спортивними залами та басейном за один рік - це немало", - написав Голик у своєму Facebook.

Радник губернатора, зокрема, зазначив, що в Петриківці буде побудовано професійне футбольне поле зі штучним покриттям, а в Слобожанському ОТГ уже закуповують спортінвентар і меблі для спорткомплексу.

Голик нагадав, що будівля старшої школи в Петриківці Дніпропетровська ОДА реконструювала і відкрила 1 вересня минулого року, а будівлю початкової школи буде відкрито до початку нового навчального року. До цієї ж дати облдержадміністрація планує закінчити реконструкцію шкільного стадіону.

Тут на замовлення ОДА підрядники будують повнорозмірне футбольне поле з професійним штучним покриттям, професійними легкоатлетичними доріжками, майданчиком для баскетболу, а також зоною воркаута.

Голик анонсував, що після відкриття стадіону тут зіграють футбольний матч команда Дніпропетровської ОДА та учні цієї школи.

Крім того, стадіони будують у Межовій, Юр'ївці, Синельниковому, Магдалинівці, Апостоловому, Марганці, Дніпрі, Жовтих Водах, Верхівцевому, Божедарівці, Волоському, Кам'янському та Іларіоновому.

Ще одне футбольне поле з професійним штучним покриттям з'явиться в Васильківці. "Це не обласний центр, просто смт і новеньке футбольне поле, і щасливі діти, що грають у футбол на ньому", - написав радник.

Голик також зазначив, що такий масштабний розвиток спортивної інфраструктури Дніпропетровської області став можливим, завдяки децентралізації влади, ініційованої президентом Петром Порошенком, а також платникам податків Дніпропетровської області.

Як повідомляли раніше, згідно з рейтингом журналу "Кореспондент", губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко зайняв друге місце за фінансовими, економічними та соціальними показниками розвитку регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram