ГоловнаПолітика

Мосміськсуд відкликав дозволи на візити до Романа Сущенка

У документах на дозвіл "неправильно вказані посади" українських представників.

Мосміськсуд відкликав дозволи на візити до Романа Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Укринформ

Мосміськсуд підтвердив відкликання дозволу на зустріч у слідчому ізоляторі із засудженим українським журналістом Романом Сущенком, виданого раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку, уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денісовій, а також двом співробітникам її апарату.

"Напередодні суд за заявою Черніюка, Денісової і ще двох осіб видав їм дозвіл на зустріч із засудженим Сущенком в ФКУ СІЗО-2 ("Лефортово"). Однак того самого дня дозвіл було відкликано, оскільки заявники неправильно вказали свої посади", - повідомила прес-секретар Мосміськсуду Уляна Солопова, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона уточнила: "Якщо заявники усунуть допущене порушення і знову звернуться до суду, їх заява буде розглянута суддею у встановлений законом термін".

Про недопуск на зустріч у СІЗО із Сущенком напередодні повідомила Денісова. За її словами, делегацію не пропустили в "Лефортово", переадресувавши з усіма питаннями в Мосміськсуд.

Нагадаємо, українського журналіста 4 червня засудив Мосміськсуд до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство (ст. 276 КК РФ). Вирок не набув чинності, оскільки був оскаржений. До розгляду апеляційних скарг Сущенко, згідно з вироком, повинен утримуватися в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram