ГоловнаПолітика

Порошенко повідомив про підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

Деталі будуть обговорюватися в Берліні 1 червня.

Порошенко повідомив про підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки"
Фото: пресс-служба президента

У Німеччині 1 червня пройдуть переговори представників "нормандської четвірки", метою яких є підготовка першої за півтора року зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко після переговорів з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, які відбулися у вівторок у Києві. "Ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців буде прийнято найближчим часом, і ми домовилися в Аахені, що спробуємо організувати якомога швидше зустріч на вищому рівні "нормандського формату", і з цього приводу, за моїм дорученням заступник голови президентської Адміністрації [Костянтин Єлісєєв] 1 червня виїжджає до Берліна для проведення відповідних переговорів", - повідомив він.

Порошенко сказав, що на зустрічі зі Штайнмаєром також обговорювалися деталі імплементації Мінських угод, у тому числі введення миротворчої місії за мандатом Ради Безпеки ООН. Голова України підкреслив, що міністр закордонних справ Павло Клімкін перебуває в Нью-Йорку, де о 15:00 за українським часом починається засідання Радбезу ООН, присвячене Україні.

"Ми дякуємо Німеччині за участь, дуже важливо буде почути і позицію російського представника. Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення стосовно миротворців має бути прийнято найближчим часом", - сказав президент України.

Востаннє лідери "нормандської четвірки" збиралися разом ще восени 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram