ГоловнаПолітика

Заслуги українських миротворців дозволяють розраховувати на місію ООН на Донбасі, - Порошенко

Президент оприлюднив звернення з нагоди Дня учасників миротворчих операцій ООН.

Заслуги українських миротворців дозволяють розраховувати на місію ООН на Донбасі, - Порошенко
Фото: GeneralStaff.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що внесок України у підтримання міжнародного миру і безпеки дозволяє розраховувати на допомогу Організації Об'єднаних Націй для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у зверненні глави держави з нагоди Міжнародного дня учасників операцій ООН з підтримання міжнародного миру та безпеки.

"Великий внесок України у підтримання міжнародного миру і безпеки дає нам моральне право розраховувати на потенціал і адекватну допомогу ООН у скрутні часи, коли наша держава протистоїть віроломній зовнішній агресії. Розгортання на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Донбасу багатонаціональної операції під егідою ООН може стати важливим елементом врегулювання, метою якого є повернення миру на багатостраждальну українську землю і відновлення її територіальної цілісності і суверенітету в міжнародно визнаних кордонах", - сказано у зверненні.

Порошенко зазначив, що Україна приєдналася до миротворчих місій ООН з перших років незалежності.

"Своїм професіоналізмом і мужністю військовослужбовці Збройних Сил, інших військових формувань і правоохоронних органів України отримали визнання і повагу в багатьох країнах світу. Більш ніж 30 із них віддали життя, виконуючи високу миротворчу місію і захищаючи цілі та принципи ООН", - йдеться у зверненні.

Президент також запевнив, що Україна і надалі залишатиметься надійним партнером ООН у підтримці міжнародного миру і безпеки.

Нагадаємо, 10 травня Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон обговорили включення в план заходів реалізації досягнутих у Мінську домовленостей введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram