ГоловнаПолітика

Справу Лавриновича передали в інший суд

Колишнього міністра юстиції звинувачують за статтею 109 Кримінального кодексу.

Справу Лавриновича передали в інший суд

Обвинувальний акт проти колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича розглядатиме Подільський районний суд Києва, а не Печерський.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва 21 травня.

"Учора апеляція змінила підсудність справи", - повідомив агентству "Українські новини" начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, підсудність була змінена через неможливість створити колегію в Печерському суді. Двоє суддів, призначені в колегію, були слідчими суддями і розглядали окремі питання справи Лавриновича, тому не могли брати участь у розгляді справи по суті.

Нагадаємо, колишнього міністра юстиції Лавриновича звинувачують за ч.1 ст.109 Кримінального кодексу - захоплення державної влади. Справа стосується так званого конституційного перевороту 2010 року, коли повернули чинність Конституції в редакції 1996 року, що надала президентові більше повноважень.

За версією слідства, Лавринович у період липня-жовтня 2010 року здійснив дії, спрямовані на захоплення державної влади Віктором Януковичем, у тому числі шляхом прийняття заходів зі зміни Конституції України, що призвело до розширення повноважень президента України незаконним способом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram