ГоловнаПолітика

Міністр економіки ФРН хоче бути посередником у суперечці навколо "Північного потоку-2"

Після візиту у Київ Петер Альтмайєр відвідає Москву.

Міністр економіки ФРН хоче бути посередником у суперечці навколо "Північного потоку-2"
Фото: flickr.com/germanembassylondon

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр має намір виступити посередником у суперечці між Росією і Україною щодо газопроводу "Північний потік-2".

Має бути знайдено рішення, що враховує інтереси всіх учасників, заявив Альтмайєр у Києві в понеділок, 14 травня, перед зустріччю з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє Reuters.

Альтмайєр зазначив, що Берлін "дуже серйозно" ставиться до зобов'язань, взятих ним щодо Києва. Зокрема, в рамках мінських домовленостей ФРН прагне до відновлення суверенітету України.

З Києва глава Мінекономіки ФРН вирушив у Москву, де він проведе переговори з представниками уряду Росії. Під час візиту Альтмайєр має намір зробити внесок у поліпшення німецько-російських відносин, заявив він у бесіді з журналістами на борту літака, передає агентство dpa.

Росія також зацікавлена в ослабленні напружених відносин та пожвавленні процесу мирного врегулювання ситуації на Донбасі, для якого необхідні зусилля як Москви, так і Києва, заявив міністр, зазначивши, що вирішення цих проблем дозволить використовувати великий економічний потенціал відносин і повернути довіру інвесторів.

Німеччина дотримується економічних санкцій, введених проти Росії, але водночас готова розвивати двосторонні відносини у цій сфері, зазначив Альтмайєр. Після довгого процесу формування уряду в Німеччині Берлін хоче "підхопити нитку розмови" з Москвою, продовжив Альмайєр, який очолив міністерство економіки ФРН у березні 2018 року і на цій посаді наразі не відвідував Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram