ГоловнаПолітика

Яценюк не бачить перспектив для участі тимчасово окупованих територій у виборах-2019

"Якщо мова йде про місцеві вибори, то, звичайно, ці вибори повинні бути проведені за українськими законами".

Яценюк не бачить перспектив для участі тимчасово окупованих територій у виборах-2019
Арсений Яценюк
Фото: Макс Требухов

Один з гібридних планів відновлення впливу Росії на Україну - це збільшення її політичної присутності у найвищому законодавчому органі країни.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналу "Фокус".

Арсеній Яценюк наголосив, що Путін дуже багато разів прораховувався щодо України.

"Він очікував, що ми не вистоїмо навесні 2014 року, програємо на виборах, чекав розпаду коаліції, скандалів в українській владі, дефолту, думав, що ми замерзнемо і т. д.", - сказав політик.

На думку Яценюка, зараз план Путіна лежить в площині масованої інформаційної агресії проти України, підкупу політичних діячів, політичних партій та експертів, розширення гібридної війни проти нашої країни і розколу Заходу.

"Влада заслуговує критики, це правда. Але кампанія проти влади перетворюється на боротьбу проти цінностей західного світу і цінностей вільної України", - наголосив лідер "Народного фронту".

Він висловив переконання, що один з гібридних планів відновлення впливу Росії - це "збільшення її політичної присутності у найвищому законодавчому органі країни", зокрема через розширення електоральної бази для проросійських сил.

Відповідаючи на запитання про можливість проведення виборів на території ОРДЛО, Арсеній Яценюк наголосив: "Якщо мова йде про місцеві вибори, то, звичайно, ці вибори мають бути проведені. Але на умовах доступу всіх партій, ЗМІ, за політичної конкуренції і за українськими законами".

"Що ж стосується парламентських і президентських виборів, то я не бачу перспективи для участі населення цих територій у голосуванні в 2019 році", - сказав лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram