ГоловнаПолітика

Савченко: Рубан переправляв зброю для спецоперацій ЗСУ

"Щоб не потрапити в полон, необхідно з ворогом воювати його зброєю".

Савченко: Рубан переправляв зброю для спецоперацій ЗСУ
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат Надія Савченко виклала свою версію того, навіщо керівник Центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан переправляв зброю з "ДНР".

Про це вона сказала на брифінгу в будівлі СБУ.

"Я поважаю Володимира Рубана за всю його роботу, яку він виконував на фронті зі звільнення полонених, допомогу Збройним Силам, СБУ і спецслужбам. [...] Дуже часто наші хлопці працюють у глибокому тилу. Щоб не потрапити в полон, необхідно з ворогом воювати його зброєю", - зазначила Савченко.

8 березня керівника Центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали в пункті пропуску при виїзді з "ДНР". У меблях, які він перевозив у своєму автомобілі, знайшли велику кількість зброї.

9 березня Володимирові Рубану було оголошено підозру в підготовці масових терактів. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів.

Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлові будинки. Одночасно із цим мали підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів, присутніх на засіданні ВР.

Окрім того, Рубан планував улаштувати захоплення будівлі парламенту в нічний час, а також організувати збройні напади на будинки, в яких живуть Петро Порошенко, голова МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов. Усіх їх повинні були вбити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram