ГоловнаПолітика

Порошенко: для миротворчої місії необхідно "дотиснути" Росію

"Обов'язковим компонентом має бути присутність на неконтрольованій ділянці україно-російського кордону".

Порошенко: для миротворчої місії необхідно "дотиснути" Росію
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що для введення миротворчої місії на Донбас необхідно "дотиснути" Росію.

"Щоб була введена в Україні повномасштабна місія миротворців, яка забезпечить повернення цих територій під український суверенітет, для цього необхідна тільки одна річ - дотиснути Росію", - сказав він журналістам під час брифінгу в Мюнхені.

Він також зазначив, що принциповими для України питаннями залишаються присутність миротворців на непідконтрольних ділянках українсько-російського кордону, право миротворців на роззброєння незаконних збройних формувань, забезпечення відсутності іноземних військ на непідконтрольній території Донбасу.

Порошенко додав, що учасники конференції в Мюнхені розуміють необхідність введення миротворчої місії як основної складової мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Не якоїсь екзотичної: миротворці не повинні бути ескортом сервісу вздовж лінії зіткнення. Вони не повинні мати якісь обрізані повноваження. Миротворці мають право роззброювати незаконні збройні формування, миротворці повинні забезпечити відсутність іноземних військ на окупованій території. Обов'язковим компонентом має бути присутність миротворців на неконтрольованій ділянці україно-російського кордону для того, щоб зупинити інфільтрацію російських військ і російських боєприпасів, палива та військової техніки на територію України", - підкреслив Порошенко.

За словами українського президента, щодо більшості інших позицій можна вести діалог і шукати компроміс: етапів, країн-учасниць миротворчої місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram